Het slachtoffer van een ongeval dat plaats vond op 14 mei jl. is aan de gevolgen daarvan overleden. De 41-jarige man uit Hellendoorn raakte destijds bekneld onder zijn tractor aan de Klumperweg in zijn woonplaats. Hij werd daarna in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar hij op 2 juni aan zijn verwondingen is bezweken.

Het destijds uitgebrachte persbericht:

Man komt onder tractor en raakt levensgevaarlijk gewond
Hellendoorn
Zaterdag 14 mei omstreeks 14.10 uur vindt aan de Klumperweg in Hellendoorn een ernstig ongeval plaats. Een 41-jarige agrariër die met z´n tractor met daarachter een giertank aan het werk was, is onder het linkerachterwiel van de tractor gekomen en hierdoor levensgevaarlijk gewond geraakt.

Brandweer en ambulance zijn direct ter plaatse gegaan om hulp te verlenen. De brandweer is direct begonnen met reanimatie, het ambulancepersoneel nam dit over zodra zij arriveerden. Aangezien de man levensgevaarlijk gewond was, is een traumahelikopter ingeschakeld. Deze heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Op dit moment is de toestand van het slachtoffer kritiek, maar stabiel.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Het onderzoek wijst uit dat er sprake is van een eenzijdig ongeval. De politie vermoedt dat de man onwel is geworden en af is gestapt. Mogelijk is de tractor daarbij niet op de handrem gezet, waardoor de bestuurder onder de tractor is gekomen.

Bron: Politie Twente