Helmond: Café gesloten na actie tegen drugsDe politie heeft zaterdagochtend kort na middernacht een inval gedaan in een café aan de Noord Koninginnewal. Dat gebeurde omdat er al enige tijd overlast voor de omgeving bestond en omdat het vermoeden bestond dat er in drugs werd gehandeld. In totaal werden in en bij het café zes mensen aangehouden. Een 36-jarige Helmonder, de beheerder van de zaak, is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats had 16 bolletjes cocaïne met een totaalgewicht van 5,6 gram en een brok cocaïne van 28 gram bij zich. Ook hij is in verzekering gesteld en zal dinsdag worden voorgeleid voor de Rechter Commissaris in Den Bosch. Bij twee Helmonders (37 en 42 jaar oud) werd een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden. Zij zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Tegen twee andere mannen, een 28-jarige inwoner van Someren en een 38-jarige Helmonder, is na hun aanhouding proces-verbaal opgemaakt omdat ze geen legitimatiebewijs bij zich hadden.

In het café vond de politie nog enkele grammen cocaïne. Ook werkten er twee Poolse vrouwen zonder werkvergunning in de zaak. Hun identiteitsbewijzen zijn in beslag genomen en zij zijn gehoord. De zaak is na de actie op last van de burgemeester voor een half jaar gesloten.

Bron: Politie Brabant Zuid-OostComments are closed.
%d bloggers liken dit: