Met de aanhouding van twaalf jongeren heeft de Gezamenlijke Recherche Peelland 49 misdrijven opgelost. De verdachten zijn tussen de 14 en 18 jaar oud en komen uit Helmond (10x), Aarle-Rixtel en Utrecht. Ze worden verdacht van het plegen van 32 woninginbraken, vijf inbraken in scholen en bedrijven, 10 (pogingen tot) berovingen, à©à©n autodiefstal en de diefstal van een mobiele telefoon.

De feiten werden allemaal in Helmond gepleegd. De jongeren opereerden in wisselende samenstelling. Hun aandeel in de gepleegde feiten varieert van vier tot 32 zaken per persoon. Ze waren actief tussen begin dit jaar en eind april. De zaak kwam aan het rollen na de mislukte gewapende overval op een woning aan de Hoofdstraat op maandag 25 april (zie ook 1e persbericht van dinsdag 26 april 2005). Na die overval werden vier verdachten aangehouden. Na verder onderzoek kwam de politie uiteindelijk uit bij de twaalf jongeren. Zeven van hen zitten nog in voorlopige hechtenis. De recherche heeft de zaak met zes mensen onderzocht, samen met mensen van de drie Helmondse politie-afdelingen.

Een aantal van de verdachten wordt onder meer ook verdacht van de overval op zes jongeren op zaterdag 23 april in een parkje aan de Nachtegaallaan (zie ook 1e persbericht van maandag 25 april 2005). Ook zou een aantal van hen op zaterdagavond 19 maart rond 22.00 uur op de Weg op de Rijpel twee jongens beroofd en mishandeld hebben. De jongens werden daarbij geslagen met een knuppeltje en beroofd van hun mobiele telefoons en geld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost