De politie heeft donderdag, twee Eindhovense broers van 37 en 30 jaar oud aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 52-jarige man uit Beek en Donk. De man werd afgelopen maandag in een groengebied aan de Kanaaldijk Noord Oost in Helmond gevonden.  Afgelopen maandag vond een voorbijganger bij de Kanaaldijk Noord Oost het lichaam van een man. Al gauw was duidelijk dat de man door een misdrijf om het leven was gekomen. De politie deed een sporenonderzoek, waarbij ook het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) betrokken was.

Er is sectie gedaan op het lichaam. Bij de vindplaats werd een passantenonderzoek gedaan. De identiteit van de dode man was op dat moment onbekend. Om snel achter deze identiteit te komen werd een foto van het aangezicht van de dode man in de media getoond. De uitzendingen van zowel Bureau Brabant als Opsporing Verzocht leverden tientallen reacties op van mensen die de man herkenden als de 52-jarige man uit Beek en Donk. Ook mensen die in de omgeving van het woonadres van het slachtoffer wonen verstrekten informatie. Vrijdag zijn de twee verdachten in Den Bosch voorgeleid. Zij zijn veertien dagen in bewaring gegaan.

Getuigen
De politie wil graag in contact komen met mensen die het slachtoffer vorige week of in het afgelopen weekend nog hebben gezien. Zij kunnen via 0900 8844 contact opnemen met het rechercheteam. Mensen die hierover al contact hadden met de politie hoeven niet te bellen.

Negen zaken opgelost
In het afgelopen jaar kreeg de politie in Zuidoost Brabant te maken met negen zaken van moord en doodslag. Alle zaken zijn, voor wat betreft de politie, opgelost.
 
bron:Politie Brabant-Zuid-Oost

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular