Donderdagavond heeft de politie in Helmond zes mannen aangehouden. Zij worden verdacht van de handel in harddrugs, cocaïne. De aanleiding voor de actie was informatie dat in de omgeving van de Mgr. Noijenstraat en de Dr. Ledelstraat gehandeld werd in harddrugs.

Er waren ook klachten van overlast. Donderdagavond werden eerst twee klanten aangehouden. Zij hadden respectievelijk een halve en twee gram cocaïne gekocht in een woning aan de Mgr. Noyenstraat. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Om 22.45 uur werd een inval gedaan in deze woning. Er was een bewoner in de woning, een 39-jarige man. Hij werd aangehouden. Twee andere bewoners waren juist vertrokken naar hun werk in Uden. Daar zijn ze later in de nacht aangehouden. Zij zijn 36 en 42 jaar oud. Zij worden eveneens verdacht van handel in harddrugs. In de woning werden verpakkingsmaterialen, een weegschaaltje en andere materialen die gebruikt worden bij de handel in drugs, gevonden. Ook werd een imitatiepistool gevonden.

Rond 22.55 uur viel de politie eveneens binnen in een woning aan de Dr. Ledelstraat. Daar vond de politie 16 bolletjes cocaïne en een geladen vuurwapen bij een 24-jarige Helmonder die daar aanwezig was. Hij werd aangehouden.

Een 39-jarige Helmonder werd rond 0.15 uur in zijn woning aan de Ben van Dorststraat aangehouden. Hij wordt er ook van verdacht betrokken te zijn bij de handel in drugs. In zijn woning werd niets gevonden.

Een andere betrokkene bij de handel, een 19-jarige Helmonder, werd eerder op de avond aangehouden. Politiemensen zagen hem op de Rijpelbergseweg onder verdachte omstandigheden. Hij bleek op dat moment drugs te verkopen aan een klant. De verdachte probeerde te vluchten maar werd even later aangehouden. Hij gooide tijdens zijn vlucht 28 bolletjes cocaïne weg. Deze werden gevonden. De zes verdachten zijn ingesloten en worden over hun activiteiten aan de tand gevoeld.

Bron:Politie Brabant Zuid-Oost