Op dinsdag 28 juni tussen 14.45 en 14.55 uur is een 79-jarige man uit Ridderkerk beroofd van een envelop met daarin 700 euro. De beroving vond plaats nabij winkelcentrum De Schoof in Hendrik-Ido-Ambacht. De man stond geparkeerd op het parkeerterrein van De Schoof recht tegenover een kaaswinkel.

De man was op het postkantoor in het winkelcentrum geweest waar hij geld had opgenomen. Vervolgens werd de man ter hoogte van de kaaswinkel aangesproken door een licht getinte man met kort zwart krullend haar. Hij gaf deze man antwoord op zijn vraag en liep naar zijn auto, een groen Opel Astra. Toen de oudere man in de auto zat, werd hij weer door dezelfde man aangesproken. Op dat moment nam de onbekende de envelop van de oudere man weg en rende weg door het winkelcentrum. De verdachte zou een opvallende oranje blouse hebben gedragen. Mogelijk is de verdachte niet alleen geweest.

Ten tijde van het incident was er redelijk wat publiek in het winkelcentrum en op de parkeerterrein waar de beroving heeft plaatsgevonden.

Bron: Politie Zuid-Holland-Zuid