Dinsdagmiddag heeft de politie vijf personen aangehouden nadat een hennepkwekerij werd ontdekt in een pand aan de Tuindershof. In het pand werd een grote hoeveelheid hennepplanten aangetroffen. In ieder geval zo’n 25.000 planten en eveneens een grote hoeveelheid planten in een droogruimte.

Door de politie werd dinsdag een geplande hennepveegdag gehouden, daarbij worden verschillende verdachte locaties door de politie bezocht. In de ochtend is een kleine beginnende kwekerij ontdekt in Weiteveen. Tegen de middag ontdekten politiemedewerkers de kwekerij in Erica.

Vier personen zijn direct aangehouden, een vijfde man wist te ontsnappen. Omdat in het pand een vuurwapen werd aangetroffen heeft de politie alle voorzichtigheid in achtgenomen en de ontvluchte man beschouwd als een vuurwapengevaarlijke verdachte. Daarom werd een ruim gebied afgezet en behulp het arrestatieteam en honden gezocht naar de man. Ook werd een politiehelikopter ingezet. De man werd buiten het pand binnen het afgezette gebied aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau.Het gaat om een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 43-jarige man uit Hoogvliet, een 58-jarige man uit Helmond, een 41-jarige man Rotterdam en een 24-jarige man uit Schiedam.
 
bron:Politie Drenthe