De politie heeft op maandag (12/02) op een bedrijfsterrein aan de Dinxperlosestraatweg een hennepkwekerij aangetroffen. Tevens werd een pitbullachtige hond aangetroffen. De hennepkwekerij is ontmanteld. In verband met het politieonderzoek is de hond in beslag genomen. De betrokkenen zijn gehoord en hebben een verklaring afgelegd.

De politie besloot naar aanleiding van binnengekomen informatie het pand omstreeks 13.30 uur te controleren. Op de zolder van een schuur werd in twee ruimtes de nodige apparatuur voor een hennepkwekerij aangetroffen, echter de hennepplanten bleken kort daarvoor te zijn geoogst en werden niet meer aangetroffen. De hennepkwekerij is ontmanteld. Alle spullen zijn in beslag genomen en inmiddels vernietigd. Een 62-jarige bewoner is in verband met het onderzoek aangehouden en verhoord. Hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bij verder onderzoek op het terrein werd in een openluchtren een pitbull-achtige hond aangetroffen. De hond bleek niet voorzien te zijn van tatoeages. Een 54-jarige vrouw die de hond verzorgde, kon geen stamboom overleggen. In overleg met de Landelijke Inspectiedienst (LID) werd besloten om de hond in beslag te nemen omdat het vermoedelijk om een verboden hondensoort gaat. Verder onderzoek moet uitwijzen of dit inderdaad het geval is. Op dit moment is de uitslag van dit onderzoek nog niet bekend. De 54-jarige vrouw is in verband met het onderzoek verhoord en heeft inmiddels een verklaring afgelegd. Het onderzoek wordt voortgezet en er wordt proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Gezondheid- en Welzijnswet Dieren.
 
Bron: Politie Noord- en Oost-Gelderland