EO televisiepresentator Henny Huisman presenteert 5 mei een Avà© Maria Contest in de grote kerk bij het Putje van Heiloo. Meedingende koren en solisten mogen het Avà© Maria in hun eigen stijl opvoeren à©n een lied naar eigen keuze ten gehore brengen. De maand mei is de Maria maand en de bedevaartplaats het Putje van Heiloo viert het eeuwfeest.

 

Alle optredens worden beoordeeld door een deskundige jury. Hierin zitten onder anderen pastoor Berkhout - schrijver van het boek over de brand van Volendam, Idol Jim en Jan Vriend - journalist van het Noord-Hollands-Dagblad en schrijver van het boek over Henny Huisman Zappen met Mezelf.

Dit jaar viert bedevaartsoord Onze Lieve vrouw ter Nood in Heiloo het feit dat daar honderd jaar geleden de devotie opleefde. Onlangs kwam het in eigendom van het bisdom Haarlem dat er in de toekomst een missionaire functie aan wil geven. In het kader van het jubileum is een tentoonstelling bij 'de Juliaantjes', het naastgelegen klooster waar voorheen de zusters van de H. Juliana Falconieri zaten. Op 27 mei wordt er een symposium waarbij een voorlopig antwoord zal worden geformuleerd op de vraag naar de betekenis van Heiloo voor de geloofsbeleving in Noord-Holland in de komende jaren.

bron:RKK