Deelname aan de ontwikkeling en productie van de JSF levert 15.000 arbeidsplaatsen en een omzet van tien miljard dollar op. Dat blijkt uit een uitvoerig onderzoek van de Universiteit van Tilburg. De wetenschappers benadrukken daarnaast het belang van het project als permanente bron van innovatie. Pim Fortuyn was zeer tegen deelname aan het JSF project maar het gelukte voormalig Defentie voorlichter Mat Herben als fractievoorzitter van de LPF zijn fractie voor te laten stemmen.

LPF-defensiewoordvoerder Mat Herben: 'Het onderzoek bevestigt dat de Lijst Pim Fortuyn in 2002 de juiste beslissing heeft genomen. Je moet er niet aan denken dat de PvdA weer gaat regeren. De uitkomsten zijn nog beter dan ik had verwacht. Tot dusver werd de omzet op acht miljard geraamd, wat op zich al een prachtig resultaat zou zijn. Kenniseconomie en maakindustrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De sector luchtvaart/defensie speelt daarin van oudsher de rol als aanjager. Zie landen als Zwitserland, Zweden, Zuid-Korea en Finland. Zonder de JSF verliezen duizenden wetenschappers en technici hun baan. Ik vertrouw erop dat een serieuze partij als D66 het rapport daarom goed zal bestuderen.'

Daarnaast is de JSF simpelweg het beste vliegtuig voor onze luchtmacht, hetgeen niet mag worden vergeten. Een gemeente koopt ook geen brandweerauto's om er winst mee te maken. Bij de JSF snijdt het mes aan twee kanten: goed voor onze defensie à©n goed voor de economie.
 
bron:LPF