Herman Wijffels is gekozen tot 'sterkste en meest invloedrijke speler'op de Nederlandse filantropische markt. Wijffels, onder andere voorzitter van de Sociaal Economische Raad en voorzitter van Natuurmonumenten, kreeg deze titel van de redactie en lezers van het nieuwe filantropievakblad FM vanwege zijn visie op maatschappelijk ondernemen, zijn vele maatschappelijke nevenfuncties en voorzitterschap van een commissie die binnenkort adviseert over een Code Goed Bestuur bij goede doelenorganisaties. 

Naast Wijffels publiceerde FM in haar voorjaarseditie nog 49 andere invloedrijke spelers in de Nederlandse filantropische sector. Op de tweede plaats eindigde filantropie-hoogleraar Theo Schuyt. Mechtild van den Hombergh, directeur van Stichting Doen, eindigde als derde. 
De verkiezing van de 50 sterkste spelers in de filantropische markt is een initiatief van FM, Tijdschrift over Filantropie. FM is het eerste, onafhankelijke vakblad dat nieuws en commentaar publiceert over de markt van privaat geld (van huishoudens en bedrijven) voor publieke doelen, zoals onderwijs, zorg, kerk en goede doelenorganisaties. In deze markt gaat volgens het tweejaarlijkse VU-onderzoek 'Geven In Nederland' ruim 5,2 miljard euro om. De filantropische markt is daarmee een snel groeiende 'charity economy' die steeds belangrijker wordt bij de financiering van het openbare domein. 
FM is een uitgave van Lenthe publishers in Amsterdam. 
 
bron:FM