Het Canadese Future Steel Buildings, producent en leverancier van prefab bedrijfshallen, loodsen en overkappingen is sinds kort ook vertegenwoordigd in Nederland door Future Steel Nederland.

In Canada en Amerika heeft Future steel Buildings haar sporen al verdiend met het leveren van meer dan 40.000 gebouwen, geplaatst in sneeuwgebieden als Alaska tot orkaangebieden als Jamaica.

Peter Meijerink, directeur van Future Steel Nederland, legt uit dat de Canadese gebouwen wellicht qua vorm nog het meest doen denken aan de in Nederland zo vertrouwde Romney en Variant loods. Maar, mede dankzij de profielvorm en het toegepaste Galvalume Plus staal (3 tot 6 maal dikker en voorzien van een direct overschilderbare - coating ) ligt het kwaliteitsniveau veel hoger. We geven ook met een gerust hart 30 jaar garantie tegen perforatie, aldus Peter Meijerink.

Het product kenmerkt zich door boogvormige segmenten die - eventueel door de eindgebruiker zelf - tot een zelfdragende constructie worden samengesteld. Hiermee kan een maximale vrije overspanning van meer dan 40 meter worden gehaald.

Zwaar materieel is bij de montage veelal niet nodig. En omdat de constructie over de volle lengte van het gebouw wordt afgemonteerd op een stalen basisplaat volstaat een lichte fundering. Hiermee wordt een enorme reductie op de totale bouwkosten gerealiseerd.

Een ander kenmerk is dat de Future Steel gebouwen demontabel en vervolgens zonder kwaliteitsverlies volledig herplaatsbaar zijn. In Canada en Amerika zijn de gebouwen dan ook een waardevaste investering gebleken.

Peter Meijerink: à¢â‚¬Å“ Future Steel Nederland is vast van plan ook in Nederland deze gebouwen tot een succes te maken. Aan het product zal het niet liggen. Dat heeft zijn meerwaarde in Canada en de VS ook al bewezen. Wij zullen daarom vooral ook heel goed luisteren naar de wensen van de Nederlandse klant en samen met de klant werken aan de realisatie van hun ideale oplossing. Juist in een tijd waar in de broekriem extra moet worden aangetrokkenà¢â‚¬.