De zomer is eindelijk hier, de tijd is dus begonnen om weer over je strandoutfit na te denken. Welke tankini, bikini of badpak ga je dit jaar dragen? Een tankini met beugel wellicht? Voor ons is de zomer het enige seizoen wanneer het ook maar enigszins mogelijk is om in je bikini op het strand te gaan liggen of in de grachten te zwemmen. Deze paar maandjes zijn de enige tijd dat wij in Nederland even lekker van de zon kunnen genieten en relaxen. Maar, en er natuurlijk altijd een maar, voor sommige vrouwen zorgt deze periode voor de nodige stress. Als vrouwen willen wij ons graag sexy voelen in onze zwemkleding, maar we willen ook dat het comfortabel is en goede ondersteuning biedt. Helaas zijn er nog steeds veel vrouwen die zich niet zelfverzekerd voelen over hun eigen lichaam en zich niet comfortabel voelen met te veel onthullende zwemkleding. Er zijn natuurlijk nog genoeg vrouwen die een bikini met zelfvertrouwen kunnen dragen, maar het is ook fijn dat er tegenwoordig ook alternatieven zijn. Voor deze alternatieven willen vrouwen iets dat sexy is maar toch niet al te onthullend. Voor deze gevallen zijn er de tankini’s. De tankini is relatief nieuw als zwemkleding stijl, maar is al in korte tijd een hele populaire stijl geworden. De perfecte tankini kopen is nog niet zo makkelijk als het zou moeten zijn. Daarom geef ik je hier een aantal tips om het allemaal wat makkelijker te maken.

 

Wat is een tankini?

Een tankini is simpel gezegd een soort van sexy en stijlvolle mix tussen een bikini en een tank top. Het is een sexy tank top met onderdraad dat in een verscheidenheid aan kleuren, stijlen en designs verkrijgbaar is. Het is gemaakt om jouw decolleté te benadrukken, je buste te ondersteunen en om te helpen bepaalde delen van je lichaam wat meer bedekking te bieden. Niet iedereen wil alles maar altijd ontbloot hebben. Wat je aan de onderkant draagt is helemaal je eigen keus. Een tankini is een tweedelige set, emt tank top stijl topje en een broekje. Zoals je zelf waarschijnlijk al weet zijn tweedelige sets vaak praktischer dan eendelige badpakken. Vooral wanneer het aankomt op het verkleden en naar de wc gaan. Je kan een tankini topje dus ook met vrijwel elke bikini broekje dragen dat je maar zou willen. Vaak zie je het in combinatie met een klassiek brazilian broekje, een zwemshort of een zwemrok. Tankini’s worden gemaakt in verschillende stijlen en van verschillende materialen, en komen uiteraard ook in verschillende maten. Tankini grote maten zijn bijvoorbeeld in de online winkel van Larshor beschikbaar. In de tankini online collectie van Larshor vind je een enorm aanbod aan verschillende stijlen, kleuren en prints zodat jij zeker weet dat je de perfecte keuze kan maken. Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan en zijn comfortabel om te dragen. Als je het niet zo fijn vind om een traditioneel bikini topje te dragen maar nog wel iets sexy en stijlvols wilt dan is een tankini de ideale keuze.

 

Waarom een tankini?

Nu dat we het hebben gehad over wat een tankini nou precies is kunnen we het hebben over enkele redenen waarom je een tankini zou willen dragen.

 

Je imperfecties verbergen

OK, ten eerste wil ik duidelijk maken dat er eigenlijk geen imperfecties zijn. We weten allemaal hoe mooi jullie allemaal eigenlijk zijn. Maar, we weten ook dat helaas niet iedereen het zo zal zien. Als jij je niet helemaal goed voelt over je middenrif en het niet zo fijn vind om een bikini top te dragen dan is een tankini de ideale oplossing. Het kan voor sommige vrouwen moeilijk zijn om zicht te onthullen wanneer ze naar het strand of zwembad gaan, en daarom is het fijn dat het niet perse hoeft. Een tankini met beugel is een mooie, sexy en stijlvolle alternatief, dat mede dankzij het unieke deisgn zal helpen om delen van jouw lichaam een beetje te verbergen. Wellicht vind je het niet zo fijn om je volledige middenrif ontbloot te hebben wanneer je naar het strand gaat. Met een tankini hoeft dat nu niet meer. Het kan ook een goede keuze zijn wanneer je huid heel gevoelig is voor de zon. Zo heb jij binnenkort ook een outfit waarmee jij zelfverzekerd naar het strand of zwembad kan gaan!

 

Benadruk je beste kenmerken

Meer dan een eeuw geleden was zwemkleding onherkenbaar vergeleken met de zwemkleding van nu. Tegenwoordig is zwemkleding ervoor gemaakt om de vrouwelijkheid van de dragers te benadrukken. Je rondingen worden benadrukt en je ziet er levendig, sexy en stijlvol uit. Maar vroeger waren dingen echt nog anders. Vrouwen droegen dikke beige jurken die tot aan de enkels kwamen. De bedoeling was om er bescheiden uit te zien en absoluut geen aandacht aan de vrouwelijke vorm te geven. Zwemmen was in die tijd ook geen vrijetijdsbesteding. De enige reden voor vrouwen om in die tijd naar het strand te gaan was om hunzelf te wassen. Daar komt het Engelse woord ‘bathing suit’ dus ook vandaan. Na verloop van tijd werden de opvattingen over hoe vrouwen zich konden kleden steeds minder conservatief en strikt. Uiteindelijk werd de bikini uitgebracht en werd deze razend populair wat weer verschillende soorten bikini voortbracht, inclusief de tankini. Een tankini is fantastisch omdat het helpt om je beste kenmerken te benadrukken (ja, inderdaad je buste) maar nog steeds bescheiden genoeg is en genoeg bedekking biedt. Een tankini kopen kan tegenwoordig op veel plekken doen. Je kan ook verschillende halslijnen, niveaus van ondersteuning en cuts vinden om er zo zeker van te zijn dat het de beste stijl voor jou is.

 

Ze zijn praktisch

Stel je voor dat je met je vrienden of vriendinnen op vakantie gaat en jullie gaan met z’n allen een dagje naar het strand. Het is warm, je ligt op een strand aan de Spaanse kust en er worden nog wel wat borreltjes genuttigd. In die hitte moet je natuurlijk goed gehydrateerd blijven dus moet je ook genoeg water drinken. Al dit leidt er uiteindelijk natuurlijk toe dat je wel een paar keer het toilet zal moeten bezoeken. Zoals iedere vrouw weet is dit op het strand toch al geen fijne ervaring. De toiletten bij het strand zijn vaak niet de schoonste en met al het zand is het al met al geen prettige tijd. Wat het nog erger kan maken is een eendelig badpak dat elke keer weer vervelend is om aan en uit te trekken. Met een tweedelige tankini is het allemaal een stuk makkelijker. Het omkleden is even simpel.    

 

Stijlen en designs

Het is altijd aan te raden om wanneer het aankomt op een tankini kopen te kiezen voor een betrouwbare winkel, zoals Larshor. Zo weet je zeker dat je bikini er niet alleen goed uit zal zien maar dat ze ook lang mee gaan. Er is niks ergers dan elk jaar je zwemkleding weg te moeten gooien omdat het na een paar keer zwemmen helemaal versleten is. Net zoals bij de traditionele bikini’s zijn er voor tankini’s inmiddels ook super veel stijlen en designs om uit te kiezen. Ze komen ook in verschillende maten en cuts zodat iedere vrouw van iedere lichaamstype eentje kan vinden die haar goed zal staan. Tankini’s hebben een groot voordeel wanneer het aankomt op designs ten opzichte van bikini’s en dat is dat er gewoon meer stof is om mee te werken. Je kan simpele eenkleurige tankini’s vinden, of modellen met meerdere kleuren, tweetonig, geometrische designs, exotische printen, strepen of stippen. Het is allemaal mogelijk.

 

Tankini’s kan je overal mee dragen

Natuurlijk is het fijn dat je in zoveel verschillende stijlen en designs tankini sets kan kopen. Maar nog een voordeel eraan is dat je ze ook kan combineren met vrijwel alles. Het topje is uiteindelijk niet veel meer dan een sexy stijlvol tanktopje dat je in het water kan dragen. Als je een string bikini broekje hebt wat je weel fijn en mooi vind kan je deze uiteraard ook combineren met je tankini top. Ik raad al mijn vriendinnen altijd aan om gewoon lekker te mixen en matchen met hun bikini’s en tankini’s. Zo heb je altijd weer een mooie en unieke stijl te pakken zonder dat je perse een nieuwe set moet kopen. Je kan je topje natuurlijk ook dragen wanneer je niet naar het strand of zwembad gaat. Doe er een leuke korte broek onder en het kan er fantastisch uitzien. Daarnaast zijn de topje dankzij de stoffen die gebruikt worden ook heel handig om te dragen als je naar de sportschool gaat. Een bikini topje is hiervoor een stuk minder geschikt.

 

Ondersteuning

Het kan soms heel fijn en sexy zijn om een kleine bikini te dragen wanneer je lekker gaat zwemmen. Maar sommige bikini’s bieden geen ondersteuning wanneer ze nat zijn. Dit kan tot vervelende en oncomfortabele situaties leiden. Het laatste wat je wilt is dat je tijdens het zwemmen merkt dat je bikini topje los is komen te zitten en je buste niet meer goed bedekt. Met een tankini hoef je hier gelukkig geen zorgen over te maken. De onderdraad in de tankini top is gemaakt om goede ondersteuning voor je buste te bieden, en het geheel zal niet snel afzakken.

 

Hoe vind je de perfecte tankini?

Hopelijk heb ik je inmiddels overtuigd van de vele voordelen van tankini’s en wil je nu snel opzoek gaan naar de perfecte tankini voor jou. Ik wil je graag helpen met deze tips.

 

Kies je favoriete stijl

Ten eerste is het belangrijk om even te vergeten wat een fashion tijdschrift of online artikel jou heeft proberen te overtuigen om te dragen. Wanneer het aankomt op een tankini kopen is jouw mening de enige die telt. Maar dat betekent niet dat je het dan maar heel bescheiden moet doen. Het is goed om te experimenteren en nieuwe stijlen uit te proberen. Maar volg hierbij niet uitsluitend het advies van andere. Wees zelfverzekerd in je eigen keuzes. Als jij van rood houd dan maakt het niet uit dat een andere kleur dit jaar in de mode is. Je wilt er toch ook niet precies hetzelfde als alle andere uitzien. Als jij een stijl en design hebt gevonden die jij mooi vind en waarvan jij het fijn vind om die te dragen dan maken de meningen van andere vrij weinig uit.

 

Durf nieuwe dingen te proberen

Zoals ik hierboven aangaf vind ik het belangrijk dat je je eigen smaak volgt en je niet al te veel door anderen laat beïnvloeden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je geen nieuwe stijlen kan uitproberen. Als jij vrijwel altijd voor zwarte simpele bikini’s kiest is dit misschien het moment dat je een keer een kleurrijke stijl moet kiezen. Misschien ontdekt je wel een nieuwe kleur of patroon die je nog beter staat dan je vertrouwde keuze. Het kan nooit kwaad om nieuwe dingen te proberen en te experimenteren met nieuwe stijlen. Gedurfde keuze leiden vaak tot de meest stijlvolle en unieke looks waar andere al snel jaloers op zijn.

 

Kies de juiste hals lijn

Een van de beste dingen van tankini’s is dat jij precies kan kiezen hoe veel of hoe weinig je ontbloot wil laten. Als jij trots bent op je buste bijvoorbeeld, en je wilt graag je decolleté een beetje showen dan kan je voor een v-hals tankini kiezen. Met de diepe hals lijn kan jij extra nadruk leggen op jouw fantastische buste. Je buste worden ondersteund en soms ook wat naar boven geduwd dus je gaat echt een volumineuze buste krijgen waar andere jaloers op zullen zijn. Jij hebt de controle over hoe veel van je lichaam je bedekt. Een tankini biedt je deze controle.

 

Kies voor een betrouwbare winkel

Tankini’s zijn razend populair. Je kan ze in vrijwel elke kledingwinkel in Nederland vinden. Dat is fijn, maar kan ook zo zijn nadelen hebben. Het is belangrijk om je zwemkleding altijd bij betrouwbare winkels te kopen. Zwemkleding slijt veel sneller dan andere kleding omdat het constant nat en dan weer droog wordt. Goede retailers zoals Larshor bieden alleen de beste en hoogste kwaliteit zwemkleding aan zodat je weet dat de fit perfect zal zijn en je producten ook lang mee gaan. Je moet niet vergeten goedkoop is duurkoop.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular