Op vrijdag 30 en zaterdag 31 december wordt er op het Muiderslot ´Oud en Nieuw' gevierd. Het kasteel staat aan de vooravond van de derde grote restauratie en herinrichting en zal daarom grotendeels ontruimd zijn. Er staat een heleboel te gebeuren...

´Schimmen op het Muiderslot'
Van dit bijzondere feit dat misschien eens per millennium voorkomt, laten wij u profiteren. Het publiek mag deze twee dagen het (bijna) lege kasteel in en op zoek gaan naar het spook van Muiden, de geest van Floris V en de inspiratie van P.C. Hooft. Of gewoon lekker met een zaklamp door de lege en donkere zalen dwalen, denkend aan hoe het was, maar vooral aan hoe het worden zal.

Oud versus Nieuw
Wij vieren behalve de jaarwisseling dus ook het afscheidsfeest van het oude Muiderslot, zoals het zich de laatste vijftig jaar heeft gepresenteerd en zoals velen onder ons het kennen. En wij verheugen ons op de nieuwe 21steeeuwse presentatie waarbij grote delen van het kasteel worden ontsloten middels twee vrije middeleeuwse publieksroutes: De Floris V Torenroute en de Floris V Ridderroute.

Sluiting vanaf maandag 12 december 2005
Ter voorbereiding op de restauratie wordt het museum in december grotendeels leeggeruimd. Vanaf maandag 12 december sluit het kasteel de poorten voor het publiek. Aan de vooravond van de restauratie opent het Slot nog twee dagen de poorten voor een verrassende terug- à©n vooruitblik op het oude en nieuwe Muiderslot.

Nieuwsgierig geworden? Kom eind december naar het Muiderslot en vier met ons dit bijzondere oudjaar. Voor de bezoekers van ons Oud & Nieuwfeest hebben wij een bijzondere kennismaking met het ´nieuwe' Muiderslot in petto!

bron:Het Muiderslot