Van 25 juni tot en met 4 september 2005 is de tentoonstelling Het Noorden/Fryslà¢n - Le Nord/France met werk van Wim Bors te zien in Museum Smallingerland. Digitale foto's, video- en diapresentaties en film geven op een eigen wijze sferen weer van het noorden van Friesland en het noorden van Frankrijk.

Twee gebieden die sterk verschillen in landschap. Het noorden van Friesland is een vlak gebied met een strakke zeedijk, het departement Le Nord daarentegen, heuvelachtig met duinen en grillige krijtrotsen.
Deze duidelijke contrasten; de stilte van het wad en de onstuimige eb en vloed bewegingen zijn de inspiratiebronnen van Bors.
Twee monitoren tonen de vloed in beide streken: De stilte daarvan in Friesland met de vele soorten vogels en de woeste golven tussen Calais en Boulogne.
Spectaculair zijn de combinaties van verschillende videobeelden en film, zowel in beeld alsook in licht en geluid. Het werk heeft meer diepgang dan op het eerste gezicht lijkt.
Wim Bors heeft in zijn expositie de edelsmid Lucie de Blà©court uitgenodigd. Haar sieraden hebben als inspiratiebron het werk van Bors met thema's als het wad en de film Impression.

bron:Museum Smallingerland