woensdag 24 augustus en donderdag 25 augustus 2005
Na zon meer bewolking, vanavond gevolgd door regen. Morgen plensregen.
De lokale mistbanken lossen spoedig op, waarna het tot de middag overwegend zonnig blijft, vooral in de oostelijke helft van het land. Op nadering van een
golvende frontale storing wordt van het westen uit de bewolking steeds dikker en gaat het vanavond regenen. De middagtemperatuur wordt 19 tot 22 graden.
De zuid tot zuidwestenwind neemt geleidelijk toe, boven land tot matig, langs de kust tot krachtig en in de middag langs de westkust zelfs tot hard, 7 bft.

In de avond en nacht regent het op de meeste plaatsen. De zuidelijke wind neemt geleidelijk in kracht af en de temperatuur daalt naar een graad of 14.

Donderdagochtend trekt een actieve golf in dezelfde frontale zone vergezeld van een omvangrijk neerslaggebied precies over ons land. Gemiddeld lijken er in 24 uur hoeveelheden van 20-30 mm, ofwel 20-30 l water per m2 te kunnen vallen, mogelijk lokaal het dubbele, waardoor de kans op wateroverlast groot is.
Het kwik blijft door de bewolking en regen bij een graad of 17 steken. Met het wegtrekken van het front, draait de wind naar het westen en wordt in de avond aan de kust vrij krachtig. Na het wegtrekken van dit omvangrijke neerslaggebied neemt de (onweers)buienkans van het westen uit toe, dus een overwegend droge periode laat nog even op zich wachten.
woensdag 24 augustus 2005 08.00 uur

bron:KNMI