zondag 28 augustus en maandag 29 augustus 2005
Fraai zomerweer. Vandaag rond 22 graden, morgen nog iets warmer.
Er zitten in het noorden van het land nog wat wolkenvelden en in de loop van de ochtend kunnen er wat stapelwolkjes ontstaan, maar de zon overheerst vandaag. Er wordt geen neerslag verwacht en het wordt warmer dan gisteren met middagtemperaturen van rond 22 graden. In eerste instantie is de wind zwak uit een zuidelijk richting, maar in de loop van de dag matig uit zuidwest. Ook langs de kust een geleidelijke windtoename: de matige zuidwestenwind neemt daar toe tot vrij krachtig, misschien dat er vanavond in het noordwestelijk kustgebied een krachtige zuidwestenwind komt te staan.

Vanavond verdwijnt alle bewolking. Het wordt helder en het koelt af naar een graad of 12. De wind boven land neemt tijdelijk af naar zwak uit zuidelijke richting, langs de kust is de wind onveranderd vrij krachtig of krachtig uit het zuidwesten.

Maandag kan met recht een fraaie zomerdag genoemd worden. Er is waarschijnlijk geen wolkje aan de lucht en het wordt nog iets warmer dan vandaag. Landinwaarts kan het lokaal 25 graden worden. Boven land een zwak tot matige zuidwestenwind, langs de kust een geleidelijke windafname. Aan het einde van de dag ook daar een matige zuidwestenwind.
zondag 28 augustus 2005 09.19 uur

bron:KNMI