Verwachting tot morgen middernacht
maandag 29 augustus en dinsdag 30 augustus 2005
Zonnig en op veel plaatsen zomers warm.
Vandaag bijna geen wolkje aan de lucht en het wordt met 25 graden op veel plaatsen zomers warm. Op het strand wordt het met wind van zee rond 20 graden. Er staat een zwak tot matige zuidwestelijke wind, in het Waddengebied is de wind in eerste instantie nog vrij krachtig.

In de loop van de avond drijven er mogelijk wat wolkenvelden het Waddengebied binnen, maar op de meeste plaatsen wordt het een onbewolkte nacht. Het koelt opnieuw af naar een graad of 12, maar op de Wadden en in grotere steden wordt het niet kouder dan 16 graden. De zwak tot matige zuidwestelijke wind neemt in de loop van de avond en nacht af, wordt enige tijd zwak veranderlijk en draait dan naar een oostelijke richting. Met weinig wind is de kans op een (grond)mistbank komende nacht wat groter dan afgelopen nacht het geval was.

Morgen opnieuw een zonnige dag. Er staat een zwakke en later op de dag in het noorden van het land matige oostelijke wind. Met een aflandige wind wordt het morgen ook aan zee zomers warm, alleen in het Waddengebied blijft de temperatuur onder de 25 graden. Met 28 graden wordt het in het zuidoosten van het land waarschijnlijk het warmst.
maandag 29 augustus 2005 07.44 uur

bron:KNMI