dinsdag 30 augustus en woensdag 31 augustus 2005
Zonnig en op de meeste plaatsen met rond 26 graden zomers warm.
Verspreid over ons land worden nog (grond)mistbanken gemeld, maar deze mist zal spoedig verdwijnen en het wordt in het grootste deel van ons land opnieuw een zonovergoten dag. In het noorden van het land zitten met name vanochtend wat wolkenvelden. Met op de meeste plaatsen rond 26 graden wordt het iets warmer dan gisteren. Met name op het strand is dat verschil merkbaar. Daar kwam de wind gisteren nog van zee en werd het niet warmer dan een graad of 21, maar met een aflandige wind kan ook aan de kust de temperatuur vandaag boven de 25 graden uitkomen. In het Waddengebied wordt het net als gisteren rond 22 graden. Op dit moment nog een zwak veranderlijke wind, maar geleidelijk wordt de wind zwak oostelijk, in het Waddengebied matig.

Komende nacht vrijwel onbewolkt en het wordt met een minimumtemperatuur van rond 14 graden een iets minder koude nacht. Er staat een zwak tot matige oostenwind en misschien is het plaatselijk wat nevelig, maar mist wordt niet verwacht.

Woensdag volgt dan nog een zonnige zomerdag met maximumtemperaturen die nog net iets hoger kunnen uitpakken en mogelijk lokaal de 30 graden gaan halen. Er staat daarbij een meest matige oost-zuidoostenwind.
dinsdag 30 augustus 2005 07.29 uur

bron:KNMI