maandag 05 september en dinsdag 06 september 2005
Zonnig en vrij warm.
Een hogedrukgebied boven de Oostzee trekt langzaam oostwaarts, maar het is het komend etmaal nog wel bepalend voor het weer in het grootste deel van ons land. Een storing boven Het Kanaal weet vandaag zijn invloed uit te breiden tot het zuiden en zuidwesten.

Vandaag is het het grootste deel van de dag zonnig. Later op de dag zorgt het naderbij komen van de storing voor wat bewolking in het zuiden van het land. In de avond kan daar een enkele (onweers)bui voorkomen. De wind waait uit richtingen tussen zuidoost en oost en de aangevoerde lucht wordt nog iets warmer. De maximumtemperatuur varieert van 23 graden in het Waddengebied tot 28 in het midden en zuiden. Op veel plaatsen wordt dus de zomerse waarde van 25 graden bereikt.

Vannacht is weer een warme nacht. Op veel plaatsen komt de temperatuur niet onder de 15 graden. In het zuidwesten ontstaat plaatselijk mist.
Dinsdag wordt met een zuidelijke stroming nog steeds vrij warme lucht aangevoerd. De lucht is wel vochtiger. Dit valt op te merken door een toename van de bewolking, waar de zon wel vaak doorheen breekt. In de middag kan er in het zuiden en westen een bui ontstaan. Daarbij komt ook onweer voor. De middagtemperatuur is vergelijkbaar met vandaag. In het noordoosten en oosten kan het zelfs nog wat warmer worden, in het zuidwesten wordt het met meer bewolking wat minder warm
maandag 05 september 2005 06.23 uur

bron:KNMI