dinsdag 06 september en woensdag 07 september 2005
Eerst lokaal zeer dichte mist. Met name in het ZWen onweersbuien.
In de zuidwestelijke helft van het land is met een zwakke zuidwestelijke wind vochtige lucht ons land binnengestroomd. Vannacht is daar lokaal mist ontstaan en plaatselijk is het zicht minder dan 50 m. In de loop van de ochtend trekt de mist op.

Vandaag een tweedeling in het weerbeeld. In de zuidwestelijke helft van het land geleidelijk meer bewolking en enkele fikse onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten. In de noordoostelijke helft van het land blijft het waarschijnlijk droog en wordt het met veel zon lokaal wel tropisch warm met 30 graden. De wolken in de zuidwestelijke helft van het land zorgen ervoor dat de temperatuur daar wat minder hoog oploopt. Er waait een overwegend zwakke zuidelijke wind.

Komende nacht kan opnieuw mist ontstaan, nu ook voor de noordoostelijke helft van het land. De wind blijft zwak uit zuidelijke richting en de temperatuur daalt naar ongeveer 16 graden.

In de loop van woensdagochtend lost de mist op. Er zit waarschijnlijk wel wat sluierbewolking, maar de zon komt daar doorheen en het blijft droog. Bij een matige, in het noordelijk kustgebied soms vrij krachtige zuidwestenwind varieert de middagtemperatuur van 22 graden aan zee tot 30 graden plaatselijk in het zuidoosten van het land.
dinsdag 06 september 2005 07.35 uur

bron:KNMI