woensdag 28 september en donderdag 29 september 2005
Vandaag een enkele bui.
Onder invloed van Oceaandepressies krijgt het weer de komende dagen een uitgesproken wisselvallig karakter. Regengebieden, opklaringen en buien wisselen elkaar daarbij in een rap tempo af.

Vandaag is het wisselend bewolkt en vooral in het noorden van het land kan een enkele bui voorkomen. Er is een kleine kans op onweer. In de middag sterven de buien geleidelijk uit. De (hoge) bewolking neemt dan snel toe en in de loop van de avond volgt opnieuw regen. Het wordt ongeveer 16 graden. De wind is meest matig, in het Waddengebied soms nog krachtig. Aanvankelijk komt de wind uit het westen, maar in de middag en avond draait deze naar zuidwest tot zuid en neemt weer toe.

Komende nacht regent het overal, daarbij kan ook onweer voorkomen. De regen trekt in de ochtend naar het oosten weg. Daarna volgen opklaringen, die 's middags worden afgewisseld door een (onweers)bui. Het wordt ongeveer 16 graden. De matige, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot harde wind, draait van zuidwest naar west.
woensdag 28 september 2005 06.24 uur

bron:KNMI