zaterdag 01 oktober en zondag 02 oktober 2005
Van het westen uit zon en enige tijd droog, later buien, mog. met onweer.
In de loop van de ochtend draait de wind in een groot deel van het land naar het westen, breekt de zon door en wordt het enige tijd droog. In het oosten van het land gebeurt dat waarschijnlijk pas in de middag. Ook daar wordt het dan vanmiddag enige tijd droog, maar later vanmiddag en vanavond trekken er alweer buien vanaf de Noordzee ons land binnen. Vooral in de kustprovincies is daarbij onweer mogelijk. De dag begint zacht met rond 15 graden, maar in de loop van de dag daalt de temperatuur naar omstreeks 11 graden. De westenwind is boven land overwegend matig en aan de kust vrij krachtig, 5 Bft.

In de nacht van zaterdag op zondag draait de wind aan de kust naar het noordwesten. Het is half tot zwaar bewolkt en er vallen enkele regen- en onweersbuien. De temperatuur daalt naar rond 8 graden.

Ook zondag blijft het nog onbestendig met veel bewolking en enkele buien. De kans op onweer is wat afgenomen. Het wordt zo'n 15 graden en de wind komt uit noordwestelijke richting, boven land matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, 5 of 6 Bft en pas in de avond gaat de wind afnemen.
zaterdag 01 oktober 2005 07.38 uur

bron:KNMI