zaterdag 08 oktober en zondag 09 oktober 2005
Vanochtend op veel plaatsen mist en laaghangende wolken, vanmiddag ook zon
Op veel plaatsen komt dichte of zeer dichte mist of laaghangende bewolking voor, plaatselijk is het zicht minder dan 50 meter. In de loop van de ochtend lost de mist langzaam op en wordt het minder grijs. Op een aantal plaatsen in het oosten en noordoosten komt de zon vanochtend al meteen tevoorschijn. Vanmiddag is er op meer plaatsen zon maar blijft vooral de westelijke helft van het land ook gevoelig voor enkele wolkenvelden. De temperatuur loopt vanmiddag uiteen van 17 graden langs de westkust tot lokaal 22 graden in het (zuid)oosten van het land. De zuid- tot zuidoostenwind is zwak of matig, rond kracht 3.

 

Komende nacht nadert van het westen uit een in betekenis afnemende frontale storing, de bewolking en de kans op wat regen neemt iets toe. De grootste kans op een spat in het noordwestelijk deel van het land. De temperatuur zakt vannacht naar een graad of 12 en er staat een zwakke of matige wind uit zuid tot zuidwest.

Zondag overdag bepalen wolkenvelden het weerbeeld hoewel in de middag de zon ook wel wat kansen krijgt. De temperatuur doet wel een stapje terug; het wordt zo'n 17 graden. De wind draait zondag tijdelijk naar een noordelijke richting.
zaterdag 08 oktober 2005 08.18 uur

bron:KNMI