zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober 2005
In het noordwesten een bui. Vooral in het zuiden regen.
Het noordwesten van het land heeft nog met buien te maken. Elders is het meest droog. De temperatuur ligt rond 12 graden bij een stevige zuidwestenwind. Boven land is ze matig, rond kracht 4, maar aan Zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 of 7. Daarbij komen uitschieters tot ongeveer 70 km/uur voor.

De dag begint nog met enkele opklaringen. Maar van het zuidwesten uit neemt de bewolking al weer snel toe en in de loop van de ochtend begint het in het zuiden te regenen. De regen breidt zich langzaam noordwaarts uit en tegen de avond regent het in de zuidoostelijke helft van het land. In het zuidoosten kan lokaal meer dan 20 mm regen vallen. De wind is zuidwestelijk, zwak tot matig en aan de kust vrij krachtig of krachtig. Het wordt ongeveer 15 graden.

In de nacht van zaterdag op zondag trekt een gebied met enkele buien van noordwest naar zuidoost over het land. De minimumtemperatuur ligt rond de 10 graden en de wind, die dan noordwest is, is zwak tot matig van kracht. Zondag overdag schijnt af en toe de zon en de noordwestelijke helft van het land heeft eerst nog met buien te maken. De wind draait naar westelijke richtingen en neemt in de avond sterk af. Het wordt in de middag ongeveer 13 graden.
zaterdag 22 oktober 2005 06.52 uur

bron:KNMI