zaterdag 19 november en zondag 20 november 2005
Lichte vorst, in de kustprovincies enkele buien.
Met een noordelijke stroming wordt koude en onstabiele lucht aangevoerd. Buien komen niet verder dan een smalle kuststrook. Landinwaarts is het helder en het vriest op veel plaatsen. Door bevriezing kunnen natte weggedeelten glad worden. De minimumtemperatuur ligt tussen -1 en -6 graden. Daar waar de wind over het water komt is het met een graad of 5 minder koud. Er zijn al enkele mistbanken ontstaan en in de loop van de nacht vormt zich vooral in het zuiden en oosten op meer plaatsen mist.

Overdag komen er in de kustprovincies nog steeds enkele buien voor. De mist lost geleidelijk op, al kan het plaatselijk tot in de middag duren voordat de zon er doorkomt. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8 graden, maar waar de mist er lang over doet om op te lossen blijft het flink kouder. De wind is zwak, uit uiteenlopende richtingen, aan de kust eerst noordelijk. In de loop van de middag komt in het noorden een zwakke tot matige westelijke wind te staan.

In de nacht van zaterdag op zondag vriest het alleen nog in het uiterste zuiden. Elders wordt met een toenemende westelijke stroming bewolking en zachtere lucht van zee aangevoerd en wordt het niet kouder dan een graad of 4, in het Waddengebied zelfs niet kouder dan een graad of 7.

Zondag is een meest bewolkte dag. Vooral in het noorden en oosten regent het af en toe. De middagtemperatuur varieert van 6 graden in het zuiden tot 11 in het noorden. De wind is westelijk, matig en in het Waddengebied vrij krachtig.
zaterdag 19 november 2005 04.55 uur

bron:KNMI