woensdag 23 november en donderdag 24 november 2005
Bewolkt en plaatselijk wat regen of motregen.
In vrijwel het gehele land is het bewolkt. De temperatuur loopt uiteen van -1 graad in Limburg tot +8 in het Waddengebied.
Vandaag blijft het bewolkt en er valt af en toe wat regen of motregen. In het zuidoosten kan wat ijsregen of natte sneeuw vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 2 graden in het zuidoosten tot 10 graden in het noordwesten. Er is weinig wind, alleen in het Waddengebied staat een matige zuid- tot zuidwestenwind, die naar noord tot noordwest draait.

Donderdag passeren in een noordwestelijke stroming een frontale storing vergezeld van regenzones. In het zuidoosten en uiterste oosten kan de regen enige tijd vooraf worden gegaan door (natte) sneeuw. Dit koufront behoort bij een naderend lagedrukgebied, dat van de Noorse Zee naar Denemarken trekt. De temperatuur loopt op tot een graad of 7. Na de passage van de storingen stroomt beduidend koudere lucht binnen. De wind draait naar noordwest en neemt aan de kust toe tot hard, kracht 7, landinwaarts naar matig of vrij krachtig, 4 of 5 Bft. In de avond komen er buien.
woensdag 23 november 2005 09.04 uur

bron:KNMI