donderdag 24 november en vrijdag 25 november 2005
Overgang naar winters weer.
In Limburg ligt de temperatuur op dit moment nog onder het vriespunt. Ook valt er wat (mot)regen, waardoor het plaatselijk glad zou kunnen zijn. Elders in het land temperaturen boven nul en in het noorden van het land is het kwik inmiddels opgelopen naar 9 graden. Dit alles heeft te maken met een warmtefront dat vanochtend over ons land naar het zuiden trekt. Dat betekent dat het vanochtend in elk geval bewolkt zal zijn en er kan van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen vallen. Er staat een zwak tot matige zuid tot zuidwestenwind, aan zee is de wind vrij krachtig.

 

In de loop van de ochtend bereikt een koufront het noorden van het land. Op nadering van dit koufront gaat de wind toenemen: aan zee naar een krachtige zuidwestenwind. Het gaat bij dat koufront enige tijd wat harder regenen. Plaatselijk kan 5-10 mm neerslag vallen. In de avond trekt het neerslaggebied over het zuidoosten van het land naar Duitsland weg, mogelijk in de vorm van (natte) sneeuw! De middagtemperatuur loopt uiteen van 9 graden in het noordwesten tot 3 graden in het zuidoosten van het land. Na passage van het koufront draait de wind naar noordwest tot west en neemt aan de kust toe tot hard, kracht 7, landinwaarts naar matig of vrij krachtig, 4 of 5 Bft. In de avond komen er winterse buien.

Vrijdagnacht daalt het kwik naar een graad of 1. Overdag wordt het guur met veel winterse (hagel, natte en/of droge sneeuw en mogelijk onweer) buien. De middagtemperatuur ligt rond een graad of 2. Verder staat er ook vrij veel wind uit west tot zuidwest. Boven land meest vrij krachtig, aan de kust overwegend hard.
donderdag 24 november 2005 07.34 uur

bron:KNMI