vrijdag 25 november en zaterdag 26 november 2005
ZEER ZWARE WINDSTOTEN tijdens winterse buien. Aan de westkust WESTERSTORM
Veel buien trekken vanaf de Noordzee ons land binnen. De kans op winterse neerslag is vooral in het oosten en zuidoosten groot, maar ook het midden van het land heeft er mee te maken. Lokaal blijft de sneeuw liggen en dit levert hinder op voor het verkeer.
Langs de westkust staat een WESTERSTORM, 9 Bft. Bij de buien komen ZWARE en in de kuststrook van de Noord- en Zuid-Holland en later ook in Zeeland zelfs ZEER ZWARE WINDSTOTEN voor, soms tot boven de 110 km per uur.

Vandaag wordt het een gure dag. Er vallen geregeld winterse buien, eerst nog met (zeer) zware windstoten. Aan de westkust staat een westerstorm, die zich geleidelijk gaat beperken tot de zuidwestkust. In het noorden is boven land de wind zuidoost en meest matig, 4 Bft. Later op de dag neemt de wind daar geleidelijk af. Elders boven land is de wind westelijk en matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft. De middagtemperatuur komt uit op 3 tot maximaal 5 graden.

Zaterdag blijven er enkele winterse buien vallen maar de wind neemt flink in kracht af. In de middag wordt het niet veel warmer dan 2 a 3 graden.
vrijdag 25 november 2005 07.26 uur

bron:KNMI