zaterdag 26 november en zondag 27 november 2005
Winterse buien
Een lagedrukgebied boven het noordwesten van ons land trekt langzaam zuidwaarts en ligt vanavond boven het westen van Brabant. De aanvoer rond het lagedrukgebied zorgt ook vandaag voor een flink aantal winterse buien, er is ook kans op onweer. Het blijft vandaag overwegend bewolkt en de buien krijgen in de loop van de dag op steeds meer plaatsen een sneeuwkarakter. De hoeveelheden zijn naar verwachting echter wel beduidend minder dan gisteren. Actueel sneeuwt het nu in het noorden van Overijssel en het zuiden van Drenthe matig. Het wordt vanmiddag hooguit 3 graden.

 

De wind is wel flink afgenomen. In het noorden waait het matig uit oostelijke richtingen, langs de westkust is de wind noordwest en vrij krachtig of krachtig, 5 tot 6 Bft. Elders in het land komt de wind, rond het lagedrukgebied, uit uiteenlopende richtingen.

Morgen verandert er maar heel weinig aan het weerbeeld. Komende nacht kan het op meerdere plaatsen glad worden door bevriezing, bovendien kan er een mistbank ontstaan. In het binnenland vriest het een paar graden. Zondag overdag is er aanhoudend veel bewolking. De gehele periode kan er nog een enkele winterse bui vallen. De temperatuur ligt gedurende de dag iets boven het vriespunt.
zaterdag 26 november 2005 09.00 uur

bron:KNMI