maandag 28 november en dinsdag 29 november 2005
Gladheid door bevriezing en mist, in het kustgebied een (onweers)bui
Plaatselijk komt mist voor. De mist vriest ook aan, hetgeen voor gladheid zorgt. Mist en gladheid spelen ons vanochtend nog parten, vanmiddag verdwijnt de gladheid en loopt de temperatuur langzaam op naar zo'n 3 graden.
Een lagedrukgebied in onze omgeving neemt in betekenis af, een vore van lagedruk boven de Noordzee wordt bepalend voor ons weer. Samenhangend hiermee zitten de meeste buien dan ook boven de Noordzee. Ook in ons kustgebied komen van tijd tot tijd buien voor. Het zijn regenbuien, soms dringen ze wat verder het land binnen. Zeeland heeft vandaag de meeste last van buien, ook een klap onweer is niet uitgesloten.
Verder staat er een zwakke tot matige wind, rond kracht 3, uit zuidelijke richtingen.

 

Morgen verandert er niet veel aan het weerbeeld. Gedurende de nacht ontstaat mogelijk opnieuw op meerdere plaatsen mist. Het minimum ligt op of net iets boven het vriespunt. Langs de westkust vallen enkele regenbuien, waarschijnlijk blijft het gedurende de dag ook landinwaarts niet meer helemaal droog. Er staat weinig wind en de temperatuur loopt in de middag op naar een graad of 5.
maandag 28 november 2005 09.01 uur

bron:KNMI