vrijdag 02 december en zaterdag 03 december 2005
Van het zuidwesten uit toenemende bewolking, gevolgd door (lichte) regen.
De dag begint vrijwel onbewolkt, maar het is met een stevige zuidoostenwind en temperaturen rond het vriespunt wel koud.

Vandaag trekt een frontale stroring van zuidwest naar noordoost over ons land. In het zuidwesten neemt de bewolking al snel toe en valt er in de loop van de ochtend al wat (lichte) regen. Elders vanochtend nog veel zon. Vanmiddag gaat het op meer plaatsen bewolkt worden en licht regenen, maar in het noordoosten van het land komt de bewolking en neerslag pas in de avond. De maximumtemperatuur ligt rond een graad of 6 en er waait een matige tot vrij krachtige, langs de kust krachtige tot harde zuidoostenwind.

In de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het overwegend bewolkt en langs de kust is er kans op een bui. De minimumtemperatuur komt, met uitzondering van het uiterste oosten, niet meer onder nul.

Zaterdag overdag is er nog steeds vrij veel bewolking en er komen enkele buien voor. Het wordt 's middags ongeveer 8 graden. De zuid tot zuidoostenwind neemt wat in kracht af, boven land tot matig, aan de kust en op het IJsselmeer tot krachtig, 6.
vrijdag 02 december 2005 07.19 uur

bron:KNMI