zaterdag 10 december en zondag 11 december 2005
Op veel plaatsen (dichte) mist, gladheid en lichte vorst.
In bijna het hele land komt mist voor en in het noorden, midden, oosten en zuidoosten is het zicht vaak minder dan 200 m zodat het verkeer er last van heeft. In de dichte mist kan het vooral op lokale wegen glad zijn.

In de loop van de dag neemt vooral in het noorden en noordwesten de zuid- tot zuidwestenwind toe tot matig en in het Waddengebied tot vrij krachtig. In de noordwestelijke helft van het land trekt de mist op en gaat gedeeltelijk over in lage bewolking. De middagtemperatuur varieert van iets boven nul in gebieden met hardnekkige mist tot een graad of 5 in het Waddengebied en de Kop van Noord-Holland.
Vanavond zorgt een front boven de Noordzee in het noorden voor wat (mot)regen, in de nacht kan ook elders in de noordelijke helft wat (mot)regen vallen. In de zuidoostelijke helft waar het nog maar heel weinig waait handhaaft de mist zich langer. In de loop van de nacht neemt de wind ook in het zuiden toe. De mist verdwijnt en gaat over in bewolking. Minimumtemperatuur ligt in het zuidoosten eerst nog rond -2 graden, maar in het noordwesten wordt het niet kouder dan een graad of 5.
Zondag is een bewolkte dag. Er kan wat motregen vallen. De temperatuur ligt tussen 6 graden in het zuidoosten en 10 graden in het noordwesten. De wind is matig, aan de kust af en toe krachtig uit zuidwest tot west.
zaterdag 10 december 2005 07.12 uur

bron:KNMI