zaterdag 17 december en zondag 18 december 2005
Gladheid door sneeuwbuien. Veel wind.
In een krachtige noordwestelijke stroming stroomt koude, onstabiele lucht over ons land. Hierin komen veel sneeuwbuien voor. Bovendien gaan de buien, vooral in de kustgebieden gepaard met zware windstoten en soms met onweer. Er staat een vlagerige west tot noordwestenwind, boven land, matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer van tijd tot tijd stormachtig, 8.
Wind en sneeuwbuien kunnen de hele dag voor overlast zorgen. De maximumtemperatuur ligt rond de 4 graden, maar tijdens buien daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt. Pas later op de dag neemt de wind wat in kracht af.

In de nacht van zaterdag op zondag komen nog steeds winterse buien voor. Daarnaast zijn er van tijd tot tijd brede opklaringen waardoor op meer plekken de temperatuur tot onder nul kan zakken.
Overdag zorgt een naderende rug van hogedruk voor een geleidelijke afname van de buiigheid. De temperatuur ligt 's middags op een graad of 5 bij een matige, aan zee vrij krachtige tot krachtige west tot noordwestenwind.
zaterdag 17 december 2005 08.28 uur

bron:KNMI