zondag 18 december en maandag 19 december 2005
Gladheid door winterse buien en bevriezing.
In een noordwestelijke stroming stroomt ook vandaag koude, onstabiele lucht over ons land. Hierin komen nog steeds winterse buien voor. De west tot noordwestenwind is boven land zwak of matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig,5.

 

De temperatuur ligt rond het vriespunt waardoor niet alleen de hagel- en sneeuwbuien maar ook bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten voor gladheid kunnen zorgen. De gladheidperikelen blijven in ieder geval tot halverwege de ochtend een rol spelen.
Vanmiddag zorgt een naderende rug van hogedruk voor een geleidelijke afname van de buiigheid. De temperatuur ligt dan op een graad of 6 bij een matige, aan zee vrij krachtige west tot noordwestenwind.

Komende nacht begint het, op nadering van een oceaanstoring, in het westen van het land te regenen. Dit neerslaggebied trekt vrij snel over ons land richting Duitsland. Omdat in de oostelijke helft van het land de temperatuur nog tot rond het vriespunt daalt, valt daar eerst sneeuw en zelfs IJZEL is niet uitgesloten. In de loop van maandagochtend is het neerslaggebied naar Duitsland weggetrokken, maar een enkele regenbui in de noordelijke provincies blijft mogelijk. Veel ruimte voor de zon zal er echter niet zijn. Het wordt 's middags zo'n 7 graden.
zondag 18 december 2005 07.33 uur

bron:KNMI