maandag 26 december en dinsdag 27 december 2005
Plaatselijk glad en een toenemende kans op winterse neerslag
Er is tamelijk veel bewolking, de noordwestelijke stroming voert enkele regenbuien aan. De temperatuur ligt gemiddeld op +3 graden, in het noorden en oosten vriest het echter een paar graad onder een (tijdelijk) heldere hemel. Daar is het ook op lokale wegen glad geworden en de komende uren kan het ook in het hele land m.u.v. het zuiden op lokale wegen glad worden. Vanochtend nadert van het noordoosten uit een frontale storing. De bewolking neemt daarop komende uren in Groningen alweer sterk toe, later vanochtend valt er af en toe wat regen of zelfs natte sneeuw. Deze neerslagzone breidt zich vanmiddag naar het zuidwesten uit. Achter de frontale storing draait de wind naar het noordoosten en wordt later op de dag aanzienlijk koudere lucht uit Scandinavie over ons land gevoerd. Het wordt vandaag aanvankelijk nog zo'n 5 graden, in de loop van de middag daalt de temperatuur van het oosten uit snel richting vriespunt. Daarnaast is er vanavond met name in het noorden en westen nog kans op een sneeuwbui.

Komende nacht vriest het overal licht. In het noorden en noordwesten drijven sneeuwbuien van zee binnen waardoor er lokaal misschien wel enkele centimeters sneeuw valt. Verder landinwaarts blijft het, op een enkele sneeuwvlok na, meest droog.

Dinsdagoverdag een wisselend bewolkt beeld. In het Waddengebied vallen nog steeds enkele sneeuwbuien. Ook elders valt mogelijk een enkele sneeuwbui, maar dat stelt waarschijnlijk niet al teveel voor. De middagtemperatuur ligt tussen -1 graad in het zuidoosten en +2 in de kustprovincies. De noordoostenwind is zwak of matig, aan de kust vrij krachtig. In het Waddengebied is de wind mogelijk eerst nog krachtig.
maandag 26 december 2005 07.44 uur

bron:KNMI