dinsdag 03 januari en woensdag 04 januari 2006
Vanavond in het westen af en toe regen.
In opklaringsgebieden ligt de temperatuur landinwaarts nog onder het vriespunt. Onder bewolking is het kwik een paar graden boven nul blijven steken. Er staat weinig wind, voornamelijk uit zuidelijke richtingen. Uit wolkenvelden langs de oostgrens van N-Limburg tot Twente valt wat lichte neerslag, die op de bevroren grond gladheid veroorzaakt.

Op veel plaatsen schijnt de zon, maar vanmiddag raakt het, vooral in het westen, bewolkt. Pas in de loop van de avond gaat het daar af en toe regenen. De wind is zuidelijk, zwak tot matig, rond kracht 3. De middagtemperatuur loopt op naar zo'n 3-4 graden.
In de nacht naar woensdag klaart het in het midden en oosten weer op en daar gaat het een paar graden vriezen. In het westen bepalen wolkenvelden het weerbeeld en kan nog wat regen vallen. Woensdagoverdag breiden de opklaringen zich langzaam verder over het land uit. Met een geleidelijk in kracht toenemende noordoostenwind wordt dan koudere lucht aangevoerd. 's Middags komt het kwik nog maar amper boven het vriespunt uit.
dinsdag 03 januari 2006 09.15 uur
bron:KNMI