vrijdag 06 januari en zaterdag 07 januari 2006
Vooral in het zuiden opklaringen. Meest droog.
Met een oostelijke stroming wordt in de onderste niveaus tamelijk vochtige lucht aangevoerd, waarin wolkenvelden de overhand hebben. Uit de bewolking kan in het noorden nog wat motregen of (mot)sneeuw vallen. De temperatuur ligt tussen de 0 en 2 graden. In het zuiden en zuidwesten komen opklaringen voor en daar ligt de temperatuur tussen 0 en min 2 graden. De oostenwind, die matig is boven land en vrij krachtig aan de kust, maakt het voor het gevoel wel wat kouder.
Overdag verandert in dit algemene weerbeeld. In het noorden is het bewolkt en daar is een spatje (mot)regen niet uitgesloten. In het zuiden en zuidwesten blijft de kans op zon het grootst. De maximumtemperatuur ligt rond +2 graden. De oostelijke wind is meest matig, kracht 3 tot 4.

In de nacht van vrijdag op zaterdag blijven de opklaringen voorkeur houden voor het zuiden van het land en daar daalt het kwik tot onder het vriespunt. Overdag breiden de opklaringen zich langzaam maar zeker naar het noorden toe uit, maar in het noorden van het land blijft opnieuw bewolkt. De middagtemperatuur ligt tussen +1 graad in het noorden en +4 in het zuiden.
vrijdag 06 januari 2006 06.09 uur
bron:KNMI