zaterdag 07 januari en zondag 08 januari 2006
Vandaag in het zuiden kans op opklaringen.
Een strakke oostelijke stroming voert vochtige lucht aan waarin wolken nauwelijks oplossen. Alleen in het zuidoosten van het land komen momenteel opklaringen voor. In het noorden en oosten van het land is een vlokje motsneeuw of een spatje motregen niet uitgesloten. Datzelfde geldt vanmorgen voor het uiterste zuidwesten van het land. De temperatuur ligt nu rond het vriespunt en de wind is oostelijk, matig, kracht 3 of 4 en in het noordelijk kustgebied, af en toe vrij krachtig, 5.

Overdag lijken de opklaringen zich nog iets verder (noord)westwaarts uit te breiden, maar veel verder dan de Grote Rivieren zullen ze niet komen. De middagtemperatuur ligt tussen +1 graad in het noorden tot +4 in het zuiden. De oostenwind is matig, kracht 3 tot 4.

Zondag is een herhaling van zetten met het verschil dat overdag misschien ook het midden nog van de opklaringen kan profiteren. Qua temperatuur geldt ook dat er weinig verandering is; in de nacht temperatuur rond of net iets onder nul en in opklaringsgebieden een paar graden vorst. De middagtemperatuur ligt rond de 3 graden.
zaterdag 07 januari 2006 06.01 uur
bron:KNMI

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular