woensdag 11 januari en donderdag 12 januari 2006
Bewolkt en langzaam oostwaarts uitbreidende regen.
We hebben vandaag een weertype dat meer aan de herfst dan aan de winter doet denken. Een front behorend bij een stormdepressie bij IJsland passeert ons land. Het is in het grootste deel van het land bewolkt en een graad of 3 tot 5. In het uiterste zuidoosten waar het nog een paar uur helder is ligt de temperatuur eerst rond het vriespunt. In het noordwesten regent het al af en toe, deze regen breidt zich in de loop van de ochtend langzaam verder oostwaarts uit. Vanmiddag regent het dan in het hele land. Het wordt ongeveer 6 graden, al wordt deze temperatuur in het zuidoosten pas vanavond bereikt. De zuidwestenwind is boven land matig, in de kustprovincies vrij krachtig, aan Zee en op het IJsselmeer krachtige of hard.

Vanavond klaart het van het westen uit flink op. De wind valt landinwaarts vrijwel weg en het koelt af richting het vriespunt. Er ontstaat mist.
Morgenoverdag kan het lang duren voor alle mist en laaghangende bewolking verdwenen zijn. In de middag breekt hier en daar de zon door, dat gebeurt eerst in Limburg. De opklaringen breiden zich daarna verder naar het noorden en westen uit. Het wordt gemiddeld een graad of 5, daar waar de zon beter tevoorschijn komt iets warmer. Er waait een zwakke, aan de kust matige zuidelijke wind.
woensdag 11 januari 2006 07.08 uur
bron:KNMI