donderdag 19 januari en vrijdag 20 januari 2006
(mot)regen en zacht.
Vandaag trekt een zwak front van west naar oost over het land. Het is bewolkt en er valt af en toe regen of motregen. De meeste neerslag valt in het noorden. De temperatuur loopt langzaam op naar een graad of 8. Er waait een matige, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtige zuidwest tot zuidenwind.

In de nacht van donderdag op vrijdag blijft het bewolkt en valt er nog af en toe lichte motregen. Aan de oostkant van het IJsselmeer en in het Waddengebied kan, doordat de zachte, vochtige lucht boven het koude water afkoelt, mist voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond de 7 graden.

Vrijdag overdag trekt een front, dat de begrenzing vormt met wat minder zachte, onstabiele lucht, over ons land naar Duitsland. Daarbij regent het een paar uur. De temperatuur ligt rond de 8 graden. In de loop van de middag breekt de bewolking en wordt het droog. De wind draait in de middag van zuidwest naar west en is matig, kracht 3 tot 4, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, 6, in het Waddengebied hard, 7.
donderdag 19 januari 2006 07.18 uur
bron:KNMI