vrijdag 20 januari en zaterdag 21 januari 2006
Zacht. Vanmiddag regen, gevolgd door opklaringen afgewisseld door buien.
We hebben te maken met bewolkt en zacht weer. Het is een graad of 8 en het waait stevig uit het zuidwesten: boven land matig, windkracht 4, aan de kust vrij krachtig of krachtig, 5 of 6 Bft.

Vanmiddag trekt een koufront, dat de begrenzing vormt met heldere onstabiele lucht, over ons land naar Duitsland. Daarbij regent het vooral in de middag een paar uur. Hierna wordt het tijdelijk droog en klaart het op, maar al vrij snel neemt de kans op een bui toe. Daarbij kan in de avond een klap onweer voorkomen. De temperatuur ligt rond 8 graden. De wind draait in de middag van zuidwest naar west tot noordwest en is matig, kracht 4, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 of 7.

Zaterdag wordt met een noordwestelijke stroming onstabiele lucht aangevoerd, waarin nog enkele buien voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 8 graden en de wind is noordwest, matig, 3 tot 4 en aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig 5, in het noordelijk kustgebied eerst nog af en toe hard, 7. In de avond neemt de wind af en draait naar het noordoosten. Daarmee wordt beduidend koudere lucht aangevoed, in het noordoosten kan wat sneeuw vallen bij een temperatuur van iets boven nul.
vrijdag 20 januari 2006 07.19 uur
bron:KNMI