zaterdag 21 januari en zondag 22 januari 2006
Af en toe zon en hier en daar een bui. Vanaf vanavond aanzienlijk kouder.
In de polaire en kraakheldere lucht zien we een wisselend beeld van wolken en opklaringen, vandaag vallen er met name in het noorden van het land eerst nog enkele buien. Onder invloed van drukstijgingen in onze omgeving neemt de onstabiliteit wel geleidelijk af. De middagtemperatuur loopt op naar zo'n 7 graden. De wind is west tot noordwest en matig, 3 tot 4, aan de kust en op het IJsselmeer staat een (vrij) krachtige wind, 5 tot 6 Bft.

Vanavond neemt de wind verder af en draait daarbij naar noord tot noordoost. Hierdoor wordt gevoelig koudere lucht aangevoerd. De temperatuur daalt op veel plaatsen rap naar het vriespunt. Een beetje afhankelijk van de nog wat onzekere hoeveelheid opklaringen ligt het minimum komende nacht gemiddeld op of iets onder nul.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar komt de zon overdag waarschijnlijk ook geregeld tevoorschijn. Het blijft op een enkel vlokje motsneeuw na, vrijwel overal droog. Het wordt wel een relatief koude dag met maxima slechts net boven nul. Er staat een zwakke tot matige wind uit noordoost tot oost.
zaterdag 21 januari 2006 09.13 uur
bron:KNMI