woensdag 25 januari en donderdag 26 januari 2006
GLADHEID door ijzel of sneeuw.
Een zwak front heeft het noorden van het land bereikt. Inmiddels is het in het noorden gaan regenen en doordat de grond nog bevroren is, is het op veel plaatsen GLAD geworden. De neerslag breidt zich geleidelijk naar het zuiden uit en activeert.
Vooral in het oosten van het land valt er sneeuw in plaats van ijzel. Hou daarom de berichtgeving wat betreft de GLADHEID in de gaten.
De wind draait in de loop van de dag via west naar noord en neemt langs de kust toe tot vrij krachtig of krachtig, 5 of 6 bft. De maximumtemperatuur varieert van +1 in het oosten tot +5 langs de kust.

In de nacht van woensdag op donderdag blijft het bewolkt. Het gaat licht tot matig vriezen en plaatselijk kan sneeuw vallen. Er staat een matige en aan de kust krachtige noord-noordoostenwind.

Donderdag overdag breekt de bewolking en de kans op neerslag neemt geleidelijk af. Het wordt een gure dag. De temperatuur ligt in de middag iets boven het vriespunt, maar er staat een matig tot vrij krachtige en aan de kust af en toe harde noordoostenwind waardoor het behoorlijk koud aanvoelt.
woensdag 25 januari 2006 08.42 uur
bron:KNMI