vrijdag 03 februari en zaterdag 04 februari 2006
Veel bewolking en kleine kans op gladheid.
Een hogedrukgebied boven ons land zorgt voor grijs winterweer, waar de komende dagen nauwelijks verandering in komt. M.u.v. een smalle kuststrook is het nevelig.
Het is bewolkt en er valt op een enkele plaats wat motregen of motsneeuw. In de zuidoostelijke helft van het land liggen de wegdektemperaturen onder het vriespunt en kan deze neerslag voor gladheid zorgen. De maximumtemperatuur ligt in het noordwestelijke deel van het land op 4 graden, het oosten zal amper het vriespunt bereiken.

Komende nacht kan er in het zuidoostelijk deel van het land lokaal weer mist ontstaan. Op de meeste plaatsen blijft de temperatuur komende nacht boven nul. Alleen in het oosten en zuidoosten van het land kan het nog enkele graden vriezen.
Zaterdag passeert van noord naar zuid een zwak frontaal systeem. Ook op dit systeem kan regen vallen. Alleen in het zuidoosten van het land, waar de wegdektemperatuur nog onder nul is, kan dat in de avond door bevriezing op de bevroren ondergrond tot gladheid leiden. De temperatuur loopt achter het frontale systeem op tot waarden tussen 3 en 6 graden. De wind is noord tot noordwest, zwak tot matig, kracht 3 of minder.
bron:KNMI