zondag 19 februari en maandag 20 februari 2006
Eerst mist, verder wolkenvelden en op de meeste plaatsen droog.
Het is inde noordelijke helft van het land mistig. Het zicht is daar plaatselijk minder dan 100 m zodat het verkeer hinder van de mist ondervindt. De temperatuur loopt uiteen van iets onder nul in het noordoosten tot 4 graden in het zuiden. De wind is overwegend zwak en komt uit richtingen tussen zuidzuidwest en zuidoost.

Vandaag trekt een lagedrukgebied, in de ochtend boven Golf van Biskaje, langzaam oostwaarts. De wind bij ons draait geleidelijk naar het oosten en gaat aantrekken, boven land tot matig, aan zee tot vrij krachtig of krachtig. De mist lost door het aantrekken van de wind op, dat gebeurt het laatst in het noorden. Er blijft in het algemeen vrij veel bewolking aanwezig. Tot de avond blijft het droog, daarna neemt in het zuiden de kans op regen toe. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8 graden.
De regen die zondagavond het zuiden van ons land bereikt trekt in de komende nacht langzaam verder noordwaarts. Door de wind en bewolking koelt het niet verder af dan een graad of 5 in het zuiden, in het noorden wordt het 2 graden. Maandag overdag is er veel bewolking met af en toe regen. In de avond kan de regen in het zuidoosten overgaan in natte sneeuw. De middagtemperatuur wordt ongeveer 6 graden.
zondag 19 februari 2006 08.33 uur
bron:KNMI