zondag 26 februari en maandag 27 februari 2006
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog. Rond 3 graden.
De zuidelijke helft van het land heeft nog te maken met bewolking, in het noorden is het opgeklaard. De opklaringen breiden zicht naar het zuiden uit, maar waarschijnlijk blijft het in Limburg het grootste deel van de dag bewolkt. Uit de bewolking kan in het zuidoosten van het land nog een vlokje sneeuw vallen, maar de hoeveelheden zijn verwaarloosbaar klein. Daar waar de zon schijnt kan het 3 tot 4 graden worden, in gebieden waar de bewolking overheerst komt het kwik niet veel hoger dan 1 tot 2 graden boven nul. Er waait een matige noordoosten wind, langs de zuidwestkust is de wind vrij krachtig en in eerste instantie nog af en toe krachtig.

In de loop van de middag draait de wind naar het noord tot noordwesten en neemt langs de noordkust enige tijd toe naar krachtig. Ook neemt van het noorden uit de bewolking opnieuw toe en in de avond gaat het enige tijd regenen, in het oosten van het land sneeuwen (geringe hoeveelheden!). De wind draait vanavond boven land naar het westen.
Maandagnacht gaat het licht vriezen, het blijft bewolkt en er kan wat (natte) sneeuw vallen. Er staat een zwak tot matige westenwind, aan de kust waait de wind uit het noordwesten en is hij af en toe vrij krachtig.

Ook maandag overdag blijft het bewolkt, maar pas in de avond neemt de kans op neerslag significant toe. Met name in het noorden en westen van het land kan er in de avond al een paar centimeter sneeuw vallen. De wind draait naar het zuidenwesten.

zondag 26 februari 2006 08.55 uur
bron:KNMI