woensdag 08 maart en donderdag 09 maart 2006
Af en toe regen, in het noorden en oosten eerst sneeuw
Vandaag trekt een storing van Engeland naar ons land. Met deze storing dringt vanuit het zuidwesten zachte lucht ons land binnen. In de ochtend sneeuwt het in het noorden en oosten af en toe bij temperaturen rond het vriespunt. Elders valt wat lichte regen of motregen bij temperaturen van ongeveer 2 graden. De wind is zuidoostelijk, matig en aan de kust vrij krachtig. In de loop van de ochtend gaat het harder regenen. In het noorden en oosten valt een mengsel van regen en sneeuw, maar in het uiterste noordoosten kan de sneeuw blijven liggen en daar kan zich een sneeuwlaag van enkele cm vormen. De temperatuur loopt in het zuidwesten op tot een graad of 7, in het uiterste noordoosten ligt de temperatuur iets boven nul.

De grens met de zachte lucht komt de komende nacht boven het noorden tot stilstand. In het noorden valt dan ook nog af en toe (natte) sneeuw bij temperaturen rond 1 graad. Elders regent het van tijd tot tijd bij een graad of 5. In de westelijke kustgebieden kan mist van zee binnendrijven. De wind komt uit richtingen tussen zuidoost en west, maar in het noorden is de wind nog oostelijk.
Donderdag bevinden we ons tussen twee storingen in. Er is veel bewolking en aan de westkust drijft mist van zee binnen. Ook kan er wat motregen vallen. De wind komt in het noorden nog uit het oosten, daar wordt het ongeveer 3 graden, elders komt de wind uit het zuidwesten en wordt het ongeveer 7 graden.
woensdag 08 maart 2006 07.28 uur
bron:KNMI