donderdag 09 maart en vrijdag 10 maart 2006
Bewolkt en nevel, plaatselijk dichte mist en perioden met (mot)regen.
Een neerslaggebied noord van de rivieren trekt in de loop van de ochtend langzaam naar het oosten weg, maar in de middag gaat het op nadering van een volgende frontale storing van het zuidwesten uit alweer licht regenen. Al met al wordt het vandaag een bewolkte dag met vanochtend met name in de oostelijke helft van het land perioden met lichte (mot)regen en vanmiddag met name in de zuidelijke helft van het land wat neerslag. In het noordoosten van het land zou de neerslag in eerste instantie bij +1 graad in de vorm van wat natte sneeuw kunnen vallen. Wat de wind betreft een tweedeling: in het noorden staat een matige oostelijke wind, in het zuiden een matige westelijke wind en met name in het overgangsgebied waar de wind zwak veranderlijk is, is het mistig met soms zichtwaarden onder 200 meter. Ook wat de temperatuur betreft een tweedeling: in het noorden van het land ongeveer 3 graden, elders ongeveer 7 graden.

Vanavond gaat het van het zuidwesten uit harder regenen. Het gaat in het zuiden van het land ook flink waaien met boven land een vrij krachtige en langs de zuidwestkust harde west-zuidwestenwind, windkracht 7. Door die harde wind in het zuiden van het land waarschijnlijk geen problemen met mist meer. Wel een kleine kans op een (onweers)bui. Langs de noordkust komt een krachtige oostenwind te staan en in de aangevoerde koude lucht kan in het noordoosten van het land de neerslag in de vorm van natte sneeuw vallen.

Vrijdag verandert er weinig in het weerbeeld. De restanten van eerder genoemde frontale zones blijven ook dan nog boven ons land liggen. Het blijft bewolkt en nevelig en van tijd tot tijd valt er neerslag, in het noorden van het land mogelijk in de vorm van natte sneeuw. Ook de tweedeling wat de temperatuur en de wind betreft blijft bestaan.

donderdag 09 maart 2006 05.59 uur
bron:KNMI