vrijdag 10 maart en zaterdag 11 maart 2006
Wisselend bewolkt en enkele buien.
Het is wisselend bewolkt en er vallen enkele buien, in het uiterste zuiden mogelijk met een klap onweer en windstoten tot 60 km/uur.
Een frontale zone met regen, nevel en plaatselijk mist boven het uiterste noordoosten van het land is vrijwel tot stilstand gekomen. Noord van het front valt af en toe winterse neerslag. De middagtemperatuur loopt uiteen van 3 C in het noordoosten tot ongeveer 7 graden in het zuiden.
De wind is overwegend zuidwest, matig tot vrij krachtig en in het zuidwestelijk kustgebied eerst nog krachtig. In het Waddengebied staat noord van de frontale zone en krachtige oostelijke wind.
Vrijdagavond en zaterdagnacht draait de wind naar het noordoosten en wordt koude lucht aangevoerd. Dan daalt de temperatuur van het noorden uit tot enkele graden onder het vriespunt en neemt de kans op winterse neerslag toe.
Zaterdagochtend valt er waarschijnlijk nog af en toe wat lichte sneeuw, in de middag wordt het droog en schijnt de zon. Met een matige noordoostenwind wordt het een graad of 3.
vrijdag 10 maart 2006 07.41 uur
bron:KNMI